Weetjes?
Waarom?
Werkwijze?

Felicitatiekaartje zwangere vrouw met vlakken | Kaartje2go

Weetjes?

“Klanten vragen zich vaak af of Reflexologie mag voortgezet worden tijdens hun zwangerschap. Het antwoord is ja, mits je Reflexoloog bekend is met de do’s en dont’s tijdens deze periode. Voetreflexologie is een ideale ondersteuning van je lichaam. Zowel voor, na en  tijdens je zwangerschap.” De Innerlijke Voetzool is bekend met de do’s en dont’s tijdens de zwangerschap.

“Bovendien kan Voetreflexolgie je lichaam ook vóór de zwangerschap al een handje helpen. Zwanger proberen te geraken kan een stressvolle periode in je leven zijn, zeker als het niet onmiddellijk lukt. Samen met de drukte van alledag kan die stress er weleens voor zorgen dat de balans in je lichaam verstoord raakt. Voetreflexologe probeert die balans weer op orde te krijgen, zodat je lichaam zo ontvankelijk en ‘klaar’ mogelijk is om een kindje te verwekken als het maar kan zijn.” De Innerlijke voetzool heeft al hulp kunnen bieden bij het zwanger geraken, zelf na een maand! 

“Nog een optie met Voetreflexologie: al negen maanden ver en toch wil je baby maar niet komen? Dan zijn er bepaalde zones onder je voet die je baarmoeder – en andere betrokken lichaamsdelen – prikkelen om je lichaam op die manier eventueel het signaal te geven dat de bevalling op natuurlijke wijze op gang gezet mag worden.” De Innerlijke Voetzool heeft al heel wat toekomstige mama’s mogen helpen op deze manier.

Zwangerschapsreflexologie:

Zwangerschapsreflexologie is het toepassen van Voetreflexologie tijdens de zwangerschap. Bij een zwangerschapsreflexologie behandeling wordt de doorbloeding gestimuleerd en het zelf herstellend vermogen van je lichaam wordt in gang gezet.  Hierdoor kan het blokkades in je lichaam opheffen.

Het doet je op allerlei manieren goed. Het helpt  onder andere de rollercoaster van je hormonen die door je lijf gieren in bedwang te houden.

Tevens is het een fijne manier om te ontspannen als je zwanger bent.

Waarom?

Zwangerschapsreflexologie biedt je een moment van rust en ontspanning. Maar wat dacht je van verlichting bij onderstaande problemen.

  • Omdat het lichaam van een zwangere vrouw heel wat te verduren krijgt op korte tijd, kan Voetreflexologie lichamelijke zwangerschapsongemakken verlichten of zelfs laten verdwijnen.
  • om er voor te zorgen dat je bekken goed kan worden voorbereid op het dragen van extra gewicht of dat bepaalde veranderende verhoudingen in je lichaam goed ondersteund worden.
  • Om emotionele en mentale ondersteuning: de zones onder je voeten linken immers niet alleen met bepaalde organen, spieren en zenuwen, maar ook met de geestelijke en emotionele functies in je lichaam, want niet alleen gieren de hormonen tijdens die negen maanden door je lichaam, je kunt als toekomstige mama ook geconfronteerd worden met heel wat angsten en twijfels: hoe gaat de bevalling verlopen? Gaat het me wel lukken om die baby op te voeden? Zal ik het in de eerste maanden wel allemaal geregeld krijgen? Ook voor die angsten kunnen we met behulp van Voetreflexologie extra ondersteuning en balans bieden.
  • Om zwangerschapskwaaltjes te verlichten: misselijkheid, beenkrampen, vochtophoping, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, constipatie, maagzuur, stemmingswisselingen enz.
  • om te ontspannen
  • om doorbloeding te stimuleren

 

Werkwijze :

Via de drukpuntenmassage zorgen we ervoor dat zwangere vrouwen optimaal kunnen ontspannen en dat hun hormoonhuishouding geregeld wordt.

Omdat bepaalde delen van onze voeten heel specifiek gelinkt zijn met bepaalde zones in het lichaam, kun je via Voetreflexolog problemen heel gericht aanpakken.    Seks tijdens de zwangerschap: 5 vrouwen delen hun verhaal

De voordelen van Voetreflexologie tijdens de zwangerschap:

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam voortdurend en dit kost veel energie.
Je kunt dit merken doordat je vaak moe en gespannen bent. Als je dan ook nog eens misselijk bent of bijvoorbeeld een hoge bloeddruk krijgt, dan geniet je minder van je zwangerschap dan je zou willen. Terwijl dit een voor jou bijzondere periode is.

Voetreflexologie tijdens zwangerschap is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren. Tevens om eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk – te verlichten. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling. Jij en je baby kunnen zich diep ontspannen tijdens de behandelingen waardoor het contact tussen jullie wordt geoptimaliseerd.

Kortom, Voetreflexologie tijdens de zwangerschap is een fijne en veilige manier om te ontspannen. Daarnaast creëert het rust en zorgt dat je in balans blijft. Hierdoor voelen jij en je ongeboren kindje zich lekkerder en draagt het bij aan je lichamelijke en emotionele evenwicht. Zodat je volop kunt genieten van het zwanger zijn en je aanstaande moederschap.

Voetreflexbehandelingen zijn een goede aanvulling maar vervangen nooit de behandelingen van een verloskundige of gynaecoloog.

Voetreflexologie na de geboorte:           

Tot slot kunnen mama’s zich ook na de geboorte nog laten bijstaan door een Voetreflexologe: ook die allereerste maanden met je baby thuis kunnen emotioneel voor heel wat stress en twijfels zorgen. En dat de bevalling zelf een aardige impact had op je lichaam, hoeven we vast ook niemand duidelijk te maken.

“Na de bevalling kan Voetreflexologie het herstel van je pas bevallen lichaam ondersteunen: opnieuw je hormoonhuishouding in balans brengen, emotionele blokkades wegnemen en je lichaam helpen ontspannen zijn de belangrijkste punten waarop we werken.

Maar ook mama’s bij wie de borstvoeding niet zo goed loopt of die zich postpartum emotioneel niet zo goed voelen, kunnen met bepaalde Voetreflexologie punten geholpen zijn.

Voetreflexologie voor Baby en peuters:

Ook met baby’s die last hebben van kwaaltjes kun je trouwens terecht bij een Voetreflexoloog: omdat het over tere wezentjes met een erg vatbaar systeem gaat, is het wel heel belangrijk dat je hier kiest voor iemand die specifiek Voetreflexologie voor Baby’s bestudeerd heeft.

De Innerlijke Voetzool is voor het ogenblik bezig met een opleiding “Voetreflexologie voor Baby’s”. Deze opleiding zal aflopen eind 2023.