Wat?
Werkwijze?
Wanneer?

 

Wat is Gelaatsverzorging met drukpuntenmassage?

Is een Gelaatsverzorging die zich onderscheidt van de klassieke Gelaatverzorging doordat op de drukpunten van het gelaat en hoofd wordt gewerkt. Ik heb hier gekozen om met producten van het merk Sol’Esta te werken. Deze bestaan voor 98% uit natuurlijke ingrediënten.

Het gelaat en hoofd hebben verschillende drukpunten. Drukpunten zijn specifieke punten (zoals ook gebruikt in acupunctuur) waar je door druk uitoefening de pijn kunt verlichten en je energie terug laten stromen. Het helpt je ontspannen en je stimuleert de bloedsomloop van je hoofdhuid. Ik gebruik het zelf ook en ik vind het ideaal. Je voelt je erna heerlijk ontspannen.

Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei omstandigheden, wind, kou, regen, stof, zon,… Natuurlijk speelt onze natuurlijke en genetische aard ook een grote rol, maar we kunnen de natuur zelf ook een handje helpen. Daarom is het van belang onze huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Hoe ga ik te werk bij een Gelaatsverzorging met drukpuntenmassage?

NIEUW!!!

Gelaatsverzorging voor jongeren, jeugd (in de puberteit), studenten tot 25 jaar.

Er wordt speciaal gewerkt op eventuele jeugdpuistjes en met een masker van Sol’Esta waarin meloen, bambou en papaya verwerkt zit en die zeer goed is voor een “geïrriteerde” zone of op een puistje dat nog niet volgroeid is.

Duur: 45 minuten

Bij een Gelaatsverzorging met drukpuntenmassage gaan we uit van deze visie: ik wil je in de eerste plaats een ontspannen gevoel geven, je energie terug laten stromen en natuurlijk de huid verzorgen. Hoe ga ik te werk?

 • We starten met de Japon-Bô drukpuntenmassage zodat je je meteen lekker ontspannen
  voelt
 • Daarop volgt een grondige reiniging van het gelaat en decolleté
 • De reiniging wordt afgesloten met een aangepaste lotion
 • Een peeling wordt aangebracht
 • Eventuele zwarte punten worden weggenomen
 • Indien nodig volgt het ontharen van wenkbrauwen, bovenlip en kin
 • Daarop volgt de massage. Zeer ontspannend
 • Er wordt een masker aangebracht en tegelijkertijd een oogmasker
 • Na het masker werken we af met een lotion
 • De verzorging wordt afgerond met een dagcrème en oogcrème
 • Een woordje uitleg over de producten van Sol’Esta:

Voor mij was het van essentieel belang dat de producten waar ik voor koos een natuurlijke oorsprong hebben. Vandaar mijn keuze voor Sol’Esta om de Gelaatsverzorging hiermee uit te voeren:

In het Spaans betekent Sol’Esta : de zon is. De zon is de bron van het leven. En inderdaad Sol’Esta geeft leven aan ieder product. Sinds 2006 laat Sandrine Kuborne, de oprichtster van het merk, zich inspireren door reizen door Afrika, Thailand, Polynesië,… en het verlangen naar totale ontspanning. Ze geraakte steeds meer geboeid door de eeuwenoude Oosterse verzorgingstechnieken, tradities, verrassende geuren en de verborgen kwaliteiten van bamboe die alle zintuigen een unieke belevenis bieden.Sol’Esta neemt je mee op een holistische reis naar het hart van de Japanse cultuur, gecombineerd met de Indische ayurveda.

De Sol’Esta producten zijn op hun manier ‘anders’ en niet te vergelijken met klassieke verzorgingsmerken. Het gebruik van bamboe zorgt voor opvallende zachte texturen en tegelijk een krachtige werking. Door het vermengen van Sol’Esta producten breng je het resultaat naar een hoger en gepersonaliseerd niveau. Het unieke Sol’Esta concept met innoverende rituelen biedt een perfect evenwicht tussen een doeltreffende verzorging en het relaxerend gevoel.

Deze verzorgende Gelaatsverzorging met drukpuntenmassage neemt ongeveer 2 uur 30 min in beslag.

Wanneer ga ik voor een Gelaatsverzorging met drukpuntenmassage?

Waarom Gelaatsverzorging voor jongeren, jeugd (in de puberteit), studenten tot 25 jaar:

 • jeugdpuistjes en acne aanpakken
 • bescherming van de huid tegen natuurlijke veroudering
 • gewoon voor je gezondheid, het is belangrijk goed voor je huid te zorgen. Slechte verzorging kan leiden tot zweren, acne en rimpels. Het wordt vatbaarder voor ziekten, infecties en littekens
 • om te ontspannen

Gelaatsverzorging met drukpuntenmassage is een simpele oplossing voor:

 • Spanning , deze kunnen ervoor zorgen dat er minder bloed naar je hoofd stroomt. Dat kan leiden tot hoofdpijn, vermoeide ogen, concentratieverlies en zelfs depressiviteit. Een hoofdmassage kan deze klachten verminderen.

Het mooie van een drukpuntenmassage is dat het altijd en bij iedereen kan worden uitgevoerd. Bovendien zijn er geen oliën nodig, enkel een plek waar je rustig kunt liggen. Een Drukpuntenmassage is snel en effectief. Het vermindert spanningen en stress, zodat je er echt van opkikkert. Een regelmatige hoofddrukpuntenmassage kan ook wonderen doen voor je haar omdat de spanningen op je hoofdhuid afnemen. Het versnelt ook nog eens je haargroei omdat de haarzakjes worden gestimuleerd. Neem regelmatig tijd voor een ontspannende drukpuntenmassage want een tijde in een rustige omgeving daar knap je weer helemaal van op.